top of page

Klankontspanning

 

    De ontspannende werking van de klanken nemen je mee op reis

    en je aandacht richt zich meer naar binnen. 

 

     De helende werking van resonantie

 

  •  Een steen die je in het water gooit,  veroorzaakt kringen waardoor de,

  •  watermoleculen in beweging komen. Je lichaam bestaat voor 70% uit water.

 

  • Door het geluid en trillingen van de klanken tijdens een klankontspanning resoneren je lichaamscellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam  om balans te komen. De werking van klanken uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

  • In onze tijd wordt de harmonieuze omgang van de mens met zichzelf en zijn omgeving bedreigd door dagelijkse stress. Door gebruik te maken van klanken kan je beter met deze voortdurende spanningen, opgehoopte zorgen, traumatische ervaringen, onzekerheden en blokkades om gaan.

  • Klankontspanning wordt ervaren als een (opnieuw) waarnemen van het eigen lichaam, met de aandacht naar binnen gericht. Door te voelen hoe je lichaam ontspant, mogelijk gedurende langere tijd, kan de adem weer als een stroom ervaren worden die je eigen levensenergie transporteert. Klankontspanning draagt bij aan het versterken van uw gezondheid en het loslaten van spanningen.

  • en maak gebruik van akoestische instrumenten. o.a, gongdrum, oceandrum, klankschalen, gong, sjamanendrum, sansula, koshi, grasratels etcetera. 

trilling van water.jpg
bottom of page