top of page

Aquabalancing-klankontspanning

Wat is aquabalancing:

 

Vrij vertaald is dit rebalancing in het water.​

Rebalancing gaat over bewustworden. Dus bewustwording van wat het lichaam kan/doet/voelt. Daardoor zicht krijgen op hoe jij als persoon bent. Met aquabalancing doen we dit in het water.

 

Wat is klankontspanning:

 

Klankontspanning is een methode om innerlijke rust te creëren  Een klankontspanning is een streling voor lichaam en geest. Je wordt aangeraakt en verwend met klanken en geluiden die invloed hebben op je lichaam en je emoties. Het brengt rust en ruimte waardoor je energie makkelijker kan stromen. De ontspannende werking van klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen.

 

Wat is Aquabalancing/klankonstspanning:

 

Aquabalancing/klankontspanning is een combinatie van aquabalancing en klankontspanning in het water. Door de bewegingen van de aquabalancing de klanken en de trillingen van de klankschalen die drijven in het water en zodoende de trillingen overbrengen aan het lichaam kan er een diepe rust en ontspanning ontstaan.

 

Aaquabalancing doen we dit in het water.


Door de ontspanning van het warme water en door het wegvallen van een deel van de zwaartekracht kan ons lichaam volledig ontspannen. We laten als vanzelf los. De ontspanning wordt merkbaar in de ademhaling. Die komt tot rust, verdiept en verlangzaamt.
In water bewegen wij anders, meer totaal en met de stroom mee.
De bewegingen worden gecoördineerd op het ritme van de ademhaling.
Aquabalancing doe je niet alleen, maar altijd met z'n tweeën. Je hebt een partner nodig, zoals bij dansen. Tijdens deze dag is het dan ook net zo belangrijk te ervaren hoe het is om aquabalancing te geven als om aquabalancing te ontvangen. De rollen worden telkens omgewisseld. De afstemming en coördinatie van de bewegingen gebeurt op het ritme van de ademhaling. De één beweegt de ander, maar het water is de grote derde: het water draagt en beweegt voortdurend mee, en ondersteunt de hele aquabalancing.

Wat is een klankbeleving:

Klankbeleving is een methode om innerlijke rust te creëren. Een klankbeleving is een streling voor lichaam en geest. Je wordt aangeraakt en verwend met klanken en trillingen van de klankschalen die invloed hebben op je lichaam en je emoties. Het brengt rust en ruimte waardoor je energie makkelijker kan stromen.

De ontspannende werking van klanken neemt je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen.
De werking van klankschalen berust op een resonantie. Via horen en voelen resoneren lichaamscellen mee met de trilling. Dit wordt versterkt door de geleiding van het water. Ze hebben een speciale invloed op het lichaam, emotie en geest.     

 

bottom of page